Anton Bohs, karikatyrtecknare

Anton Bohs föddes i Bengtsarvet 1905. Redan i tidiga barnaår visade han anlag för sitt stora intresse att teckna. Fanns inte blyertspennor att tillgå letade han reda på en kolbit i kakelugnen. Släcktes lampan vid sängdags kunde han fortsätta att rita i månljuset.

Att Bos Anton var en stor humorist visar hans karikatyrer. De flesta ritade han ur minnet men ibland kunde han göra några utkast vid större folksamlingar, som t ex i julottan.

Sool-Öen kommer under några årgångar framöver att publicera en del solleröbor sedda ur Bos Antons synvinkel. Bos Anton som var en vänlig och allmänt omtyckt människa lämnade det jordiska livet vid blott 56 års ålder.

Skinnar Erik Andersson, född i Häradsarvet 1873. Elektriker. Arbetade tidigare som skogsarbetare och flottare. Skinnar Erik hade en speciell humor och kom ofta med både dräpande och cyniska kommentarer

Mats Larsson, född i Bengtsarvet 1874. Bruter Mas, som han allmänt kallades, var lärare på Sollerön. Han var också under en lång tid församlingens kantor och ledare för Sollerö Hembygdskör. Han var vidare föreståndare för Kopparbergs Läns Sparbanks kontor på ön och mångårig ordförande för Sollerö Kooperativa Handelsförening. Harjakt var ett av hans stora fritidsintressen.

Kvinnan längst till vänster är hans hustru Alma, född Garvfé. Hon var lärarinna på ön och behjälplig Mats i kyrkan och med kören då hon var mera notkunnig