Det var en gång ,så börjar alla sagor, men detta är inte en saga utan verklighet. Det står i min konfirmationsbibel Sar Anna Linnea Jonasson men mitt rätta namn är Sarjons Lill Anna. Verkligheten handlar om en skolträff som jag stod för den 20 augusti 2005. Jag hade inte kunnat göra detta utan mina kusiners hjälp. Inger och Gunnar Andersson hade denna skolträff i sitt hem på Tollavägen 3. Hos Allan och Margit Larsson på Tollavägen 5 bodde jag och min dotter hela veckan. Inger hade gjort ett fantastiskt arbete under några månader för att få tag på mina skolkamrater. Jag ”utvandrade” till Motala när jag var 16 år, jag har varit på konfirmationsträffar och klassträffar under årens lopp, men nu vid 80 plus har man kanske glömt någon men det som jag aldrig glömmer är ”Soldmålä”.

Festen denna dag började kl. 15.00. Tro inte att det kom några gamla gubbar och gummor, det var idel ungdomar som anlände. O, ljuvliga ungdom än finns den kvar. Vi åt mycket god mat samt drack kaffe med hembakat bröd till, där fanns även en tårta med vårt skolkort på från småskolan. Det var en underbar stämning på festen. Rullpers Gunnar spelade dragspel och Olle Björk munspel. Jag fick sedan några kort av Inger från festen, dom tar jag fram och tittar på och kan höra era röster och skratt.

Jag vill tacka Er alla som kom till min fest: Olle Björk, Vibes Erik, Svarv Nils, Filen Sven, Jerk Margit, Trapp Lisa, Rull Elsa, Kröjs Anna, Milå Anna-Maria, Mås Anna, och Norins Ingrid.

En hälsning till Er som inte kunde vara med: Jans Margit, Frans Linnea, Masers Joel och Asp Sven.

En liten tanke till våra skolkamrater som inte längre finns med oss: Resar Gunnar, PålsArvid, Gambel Göte, Häll Erik, Mås Erik, Samils Sven, Tråmbu Märta, Strand Märta, Tomt Elsa och Anna-Stina.

Sarjons Lill Anna

 1. RESAR GUNNAR
 2. PÅLS ARVID
 3. GAMBEL GÖTE
 4. FILEN SVEN
 5. ASP SVEN
 6. HÄLL ERIK
 7. MASES JOEL
 8. MÅRTN OLLE
 9. SVARV NILS
 10. VIBES ERIK
 11. SAMILS SVEN
 12. TRAPP LISA
 13. TRÅMBU MÄRTA
 14. STRAND MÄRTA
 15. NORINS INGRID
 16. JÄRK MARGIT
 17. KRÖJS ANNA
 18. LIND ELSA
 19. ANNA-STINA
 20. FRANS LINNEA
 21. MILÅ ANNA-MARIA
 22. TOMT ELSA
 23. RULL ELSA
 24. SARJONS ANNA
 25. MÅS ANNA
 26. BROR MOEN

MÅS ERIK OCH JANS MARGIT SAKNAS
17/3 1936