,

Väv

Väv i rosengång med varp i lin samt inslag av ull. Märkt M O D 1864 samt Stunisgårdens bomärke. Troligen vävd av Stunis Mejt Olsdotter f 1850 d 1920.

Förlåt

"Folot" vävt i munkabälte.

Vävnad

"Vässl" vävt i munkabälte.
,

Lakan

Hemvävt lakan
,

Förlåt – del av

"Folot". Kypertvävt linnetyg. Spets virkad av vitt bomullsgarn. Vid spetsens nedre kant är iknutet tofsar av virkgarnet. Smala fållar på kortsidorna. Handsytt.
,

Förlåt

"Folot". Vitt halvlinne handvävt i kypert. Hopsydd av två längder. Vid övre kanten sju hällor av vitt bomullsband. Avslutas nertill med virkad spets och knuten frans av vitt bomullsgarn. Handsytt.
,

Förlåt – del av

‘Folot’. Hopsydd av tre olika linnebitar, handvävda i kypert. Nedre delen fyrflätad i mönster som avslutas i frans. Handsytt.
,

Förlåt

"Folot" bit av. Varp av lin samt inslag av ylle. Vävt i tuskaft och munkabälte.
,

Madrasstyg

Tyg till halmmadrass vävt i kypert. Varp av bomull samt inslag av lin.
,

Madrasstyg

Tyg till halmmadrass vävt i tuskaft. varp av bomull samt inslag av grov lintråd.
,

Bolsterväv

"Umbrä" detta tyg har varit en madrass som stoppades med halm eller krollsprint.
,

Barntäcke

Vävt i bunden rosengång. Varp av lin samt inslag av yllegarn. Psalmboken bars på väg till och från kyrkan inlindad i en våd vitt tyg (stycket) utanpå detta ett flerfärgat lissvässel. Det användes även till barntäcke.
,

Vävnad

"Vässel". Handvävd i rosengång med varp av lingarn och inslag i olika rapporter av ullgarn i flera färger, övervägande rött och blått. Smala fållar vid kortsidorna. Handsytt. Många gamla lagningar. Avsydd tvärsöver på mitt…
,

Vävnad

'Vässel'. Handvävd i lös rosengång med varp av lingarn. Inslag av ullgarn i olika ränder, många färger, övervägande blå och brun färg. Varpen knuten till kort frans. Troligen oanvänd.
,

Vävnad

"Vässl" hopsydd av tre längder. Handvävda i olika tekniker  rosengång samt munkabälte m m. Vid en kortsida är det gamla lagningar av tvåändstickade röda lappar en lapp vävd i gåsöga, en effektvävd och en i kypert. Hela vävnaden…
,

Duk

Duk. Vitt halvlinne, handvävt i daldräll. Två sidor fållade. Maskinsytt. Nött. Trasigt. Fläckigt.
,

Tyg

Tyg. Handvävt i kypert. Varp i ränder av bomullsgarn i beige, röd, blå och gul färg. Inslag av jutegarn.  Trasigt.
,

Täcke

"Kvänn-vässel". Handvävd i rosengång med varp av oblekt lingarn och inslag i olika ränder av brunt, gult och rött ullgarn samt oblekt lingarn. Hopsytt av två längder. Handsydda fållar på två sidor.
,

Del av förlåt

"Alv folot" Handvävd i rosengång med varp av oblekt lingarn och inslag i olika ränder av rött, gult, blått och brunt ullgarn samt oblekt lingarn. Smala fållar upptill och nertill. En långsida fållad.
,

Förlåt

"Folot" handvävd i rosengång med varp av oblekt lingarn och inslag i olika rapporter av rostbrunt, blått, gult, grönt och vitt ullgarn. Hopsytt av två längder. Smala fållar upptill och nertill. Sju öglor av varierande bredd och…
,

Förlåt

"Folot" handvävd i dräll med varp av oblekt lingarn och inslag i rapporter av rött, blått, grönt och gult ullgarn. Hopsydd av två längder. övre delen vävd med inslag av oblekt och grönt lingarn vikt till en kanal. Smal fåll …
,

Täcke

'Vässel'. Handvävd i dräll med varp av oblekt bomullsgarn och inslag i rapporter av rött och gult ullgarn samt grått hårgarn. Hopsydd av två längder. Smala fållar vid kortsidorna. Gammal lagning i ett hörn.
,

Täckvåd

'Lillvässel'. En längd handvävd i rosengång med varp av oblekt lingarn och inslag av ullgarn i blått, rött, grönt,  gult och vitt. Kortsidorna handfållade. Långsidorna lösa. Trasigt.
,

Täcke

  'Lillvässel'. Handvävd i rosengång med varp av halvblekt lingarn och inslag i ränder av rött, svart, grönt, gult och vitt ullgarn. På en sida förstärkt i hörnen med kvadrater cirka 50 x 50 mm av rött kläde.
,

Täcke

'Lillvässel'. Handvävt i rosengång med varp av oblekt lingarn och inslag i olika ränder av rött, blått, gult, grönt och vitt ullgarn. Kortsidorna handfållade. Förstärkt i ett hörn med en kvadrat cirka 50 x 50 mm av grönt kl…
,

Täcke

'Lillvässel'. Handvävd i rosengång med varp av halvblekt lingarn och inslag i olika ränder av rött, blått, grönt, gult och vitt ullgarn. Kantat runt om med rött ylleband. Handsytt.
,

Förlåt

"Folot" handvävd i rosengång med varp av oblekt lingarn och inslag i olika rapporter av rött, blått, grönt, gult och vitt ullgarn. Hopsydd av två längder. Handsydda fållar runt om.
,

Förlåt

"Folot" handvävd i munkabälte med varp av oblekt lingarn och inslag i rapporter av mörkt och ljust brunt, blått och gult ullgarn. Hopsydd av två längder. Smala fållar upptill och nertill. Åtta öglor av oblekt lingarn vid övre…
,

Barntäcke

"Liss-vässl" vävt i rosengång med oblekt linnevarp samt inslag av gult, beige, brunt, rött, blått, grönt och vitt ullgarn. Kantat runt om med band av rött ullgarn. Skarvat vid ena sidan med randigt halvylletyg i gult, rött och…
,

Täcke

"Vässel". Handvävt dräll av oblekt bomullsvarp och inslag av ullgarn i brunt, beige, oblekt och blått. Många olika rapporter. Två längder hopsydda med handsydd söm. Kortsidorna fållade.
,

Förlåt

"Folot" handvävd i rosengång. Många olika återkommande rapporter. Vit bomullsvarp. Inslag av ullgarn i blått, rött och gult samt oblekt lingarn. Kortsidorna och en långsida fållade. Rester av mönstervävda linneband i rött och…