,

Strumpa

"Sukka" Gjord av ull och människohår. Från handlaren Lars Trapps hem i Gruddbo
,

Strumpa

"Sukka" tvåändstickad med lingarn. Enkel bård upptil och mönsterstickning på sidorna och skaftet.  
,

Strumpa

"Sukka" gjord i lingarn stickade med två ändar. Kedjebård upptill på skaftet och mönsterstickning baktill och på sidorna.
,

Mansstrumpor

"Karr-sukker" tvåändstickad med krus.
,

Del av strumpa

  Skaft tvåändstickat av vitt ullgarn, färgat blått efter stickning. Vid övre kanten en 55 mm bred mönsterbård och mitt bak en längsgående mönsterrand, stickade i aviga och räta maskor. Nedre kanten avklippt. Blekt. Nött.
,

Snösocka

"Snjosuckor' till Sollerö manliga sockendräkt till helg. Handsydda av mörkblå vadmal. Söm mitt bak. Infälld kilformad del framöver foten. Häktas på utsidan med 10 hakar och hyskor av gul metall. Den inre långsidan och nedre delen…
,

Strumpa

"Bråjgums-sukkor" stickat av vitt garn som färgats ljusare på foten och övre kanten och resten av strumpan mörkare. Foten av grövre garn. Mönsterstickat med aviga maskor på övre kanten och längs benens sidor.
,

Strumpa

"Sukkor" Stickat av vitt garn som färgats. Ljusare blått upptill och undersidan på hälen ofärgad. Foten av grövre ofärgat garn. Mönsterstickat av aviga maskor upptill och längs utsidan på benet.
,

Snösocka mans par

"Snjosuckor' till Sollerö manliga sockendräkt till helg. Handsydda av mörkblå vadmal. Söm mitt bak. Ifälld kilformad del fram över foten. Häktas på utsidan med tio hakar och hyskor av metall. Den inre delen fodrad med oblekt l…