,

Band till ärmens framkant på överdel

Broderat med silkestråd i plattsöm, stopphålssöm, myrgång samt nuggor.
,

Överdel

'Yvdel' (del åv jenum yvdel) till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av handvävt vitt linnetyg. Rund halsringning. Sprund fram. Rygg,  ärmar och framstycke i ett stycke.  Ärmsprund i sömmen.
,

Överdel

"Yvdel" till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av vitt halvlinnetyg, handvävt i kypert. Rund halsringning. Sprund fram. ärmarna sydda mot bålen med ärmspjäll, ärmsprund i sömmen. Rynkade mot en smal linning med nuggor i kanten och…
,

Överdel

  "Yvdel" till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av vitt halvlinne, handvävt i kypert. Rund halsringning. Halskant och knäppslå av vit bomullslärft. Ärmarna sydda mot bålen med ärmspjäll samt ärmsprund i sömmen. Ärmarna…
,

Överdel

'Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av handvävt  vitt linnetyg. Rund halsringning. Kort sprund fram. Rygg, ärmar och det förlängda framstycket i ett stycke. Ärmsprund i sömmen.
,

Överdel

'Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Maskin- och handsydd av vit bomullslärft. Rund halsringning. Knäpps fram med två knappar av vit metall. Ärmarna sydda mot bålen med engelsk brodyr av bomull.
,

Överdel

'Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av handvävt vitt halvlinnetyg. Rund halsringning förstärkt bak. Sprund fram. Rygg, ärmar och det förlängda framstycket i ett stycke.
,

Överdel

'Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av handvävt vitt linnetyg. Rund halsringning. Sprund fram. Rygg, ärmar och det förlängda framstycket i ett stycke. Ärmarna avslutas med sprund i sömmen.
,

Överdel

  "Yvdel" till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av handvävt vitt halvlinnetyg. Rund halsringning förstärkt bak. Sprund fram. Rygg, ärmar och det förlängda framstycket i ett stycke. Ärmarna avslutas med sprund i sömmen,…
,

Överdel

'Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av vitt linnetyg. Rund halsringning. Sprund fram. Rygg, ärmar och det förlängda framstycket i ett stycke. Ärmarna avslutas med sprund i sömmen.
,

Överdel

'Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av handvävt vitt linnetyg. Rund halsringning. Sprund fram. Rygg, ärmar och det förlängda framstycket i ett stycke. Ärmarna avslutas med sprund i sömmen.
,

Överdel

'Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av handvävt vitt linnetyg. Rund halsringning. Rygg, ärmar och det förlängda framstycket i ett stycke. Ärmarna avslutas med sprund i sömmen.
,

Överdel

'Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av vit bomullslärft. Rund halsringning. Sprund fram. Rygg, ärmar och det förlängda framstycket i ett stycke. Ärmarna avslutas med sprund i sömmen.
,

Överdel

"Yvdöl" av oblekt lin- och bomullsgarn vävt i kypert. Rund halsringning med sprund fram. Isydda ärmar med ärmkil. Rynkat mot linning av mönstervävt band i vitt lingarn och blått bomullsgarn och sytt med nuggor i kanten.
,

Överdel

"Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av blekt halvlinne i tuskaft. Rygg, ärmar och det förlängda framstycket i ett. Mellan bålen och ärmarna broderat med dalsöm. Ärmarna avslutas med sprund och rynkad mot en linning…
,

Överdel

'Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av kypertvävt oblekt halvlinne. Rund halsringning med sprund. Rygg, ärmar och det förlängda framstycket i ett stycke.  Ärmarna avslutas med sprund i sömmen.
,

Överdel

'Yvdel' till Sollerö kvinnliga sockendräkt. Handsydd av kypertvävt oblekt linnetyg. Rund halsringning med sprund fram. Bålen sydd av ett stycke. Ärmar med ärmspjäll.