Sollerön om 100 år

Foto: Torbjörn Nääs

Elever från sollerö skola funderar

Jag tror att Sollerön kommer utvecklas till en stad.
Jag tror att ingen kommer prata sollerömål längre.
Jag tror att Sollerön kommer krylla av byggnader och affärer.
Jag tror att Sollerön kommer glömmas bort.

Signe Iversen


Jag tror det kommer finnas lite mer teknologi men inte jättemycket kommer förändras. Det kommer nog bo lite mer människor men inte jättemånga fler. Jag tror vi människor kommer vara mer och mer inomhus. Det kommer att finnas djur väldigt lång tid framåt. Jag tror att det kommer komma fler affärer man kan jobba på, men jag tror också att man kommer jobba på typ samma sätt.

Nathanael


Sollerön i framtiden

Många personer flyttar nog hit som bygger nya hus. Jag tror att många kommer hålla på med vattensporter. Det kommer också att finnas många djur. Jag tror att många kommer jobba i skogen och som läkare.

Ida Stenback


Sollerön om 100 år

Om 100 år är det nog höghus, klädbutiker, Ica Maxi och sånt. Eller så kommer det var ganska öde, då kanske alla har flyttat till andra städer eller byar. Några kanske valt att bo kvar här på Sollerön, men många har nog flyttat. Om det finns någon kvar här på Sollerön så gör de säkert typ som idag. Handlar, åker till jobbet och skolan ibland in till Mora och så vidare. Det finns nog djur om 100 år på Sollerön men då är det nog bara husdjur. Man arbetar nog som lärare på skolan eller inne i Mora, Orsa, Älvdalen eller något.

Alwa


Jag tror Sollerön kommer att bli lite större och nyare om 100 år. Det kommer att bo 1000 människor här på Sollerön. Jag tror de åker till Mora och shoppar/handlar vilket bara förstör naturen och slösar på våra resurser. Det kommer inte att finnas några djur här för alla människor förstör naturen med att skräpa ner. Jag tror man arbetar med lite nyare saker som man inte brukar göra nu.

Annie Svensson åk 4, 10 år och älskar Sollerön


Alwa Blahowska, Ida Stenback, Annie Svensson, Signe Iversen, Nathanael Lööf. Foto: Britt-Inger Nilsson